Hrvatski radio

Radio Zadar

Krenula online kupovina karata Jadrolinije, za neke putnike nemoguća misija

23.06.2015.

16:18

Autor: Filip Buzov

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prije tjedan dana naš najveći brodar - Jadrolinija započeo je s online prodajom karata. Kupovina se obavlja na njihovim službenim Internet stranicama, a važna je napomena kako se takva karta ne može kupiti na dan putovanja. I dok se iz Jadrolinije hvale uspješnim početkom i dobrim odazivom, iskustva nekih putnika iz luke Gaženica govore i o nizu problema.

Da online kupovina karata može zakazati - najbolje zna Stela iz Zagreba. Čim je čula za ovu uslugu, bila je sretna što i prije puta može putem Interneta osigurati kartu te izbjeći stres i gužvu oko ukrcaja:

Znači opcija za kupovinu online postoji, međutim ne može se jednostavno prijaviti, govori da su sve karte zauzete. I onda smo zvali da rezerviramo....

Za one domaće koji redovito putuju do otoka, odbija uvjet da se takva karta može kupiti tek za sutrašnji dan. Branko s otoka Ista. Znam ja što je to, to da preko interneta mogu kupiti kartu, dok oni to vide meni je trajekt već otišao... 

Recimo i kako mi sami danas pokušali kupiti online kartu, no nismo uspjeli . Što se tiče same usluge kao novine, većina ispitanika je hvali, poput Mikaela iz Švedske koji dobro govori i naš jezik.

Nisam čuo za online karte, ja sam svoju kupio preko kioska...ta opcija bi trebala biti super, pogotovo ako se može napraviti i preko mobitela. 

Iz Jadrolinije na loša iskustva stiže ovakav odgovor: Kada govorimo o broju reklamacija, zanemariv je njihov broj, većinom ljudi traži asistenciju, odnosno objašnjenje koraka prodaje, tu je zato naša služba podrške koja im pomaže i vrlo brzo se dođe do online karte - ističe glasnogovornica Jadrolinije, Marija Zaputović .

Do sada je prodano sedam tisuća karata putem ove opcije i to je deset posto od ukupne prodaje. S tim brojkama u Jadroliniju su ističu zadovoljni.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.