Hrvatski radio

Radio Zadar

Krila Oluje i Red Arrows predstavili letačke programe u Zemuniku

26.04.2022.

07:50

Autor: HRT Radio Zadar

Red Arrows

Red Arrows

Foto: B. Kolega / HRT Radio Zadar

Zajedničkim programom letačkih grupa „Krila Oluje“ i „Red Arrows“ obilježit će se 30. obljetnica uspostave diplomatskih odnosa Ujedinjene Kraljevine i Republike Hrvatske


Dvije letačke grupe koje već dugo surađuju danas su predstavile svoj zajednički letački program. Više u prilogu Božidara Kolege.

Naime, akrobatska grupa „Red Arrows“ u radnom je posjetu Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu. Akrobatska grupa „Red Arrows“ niz godina posjećuje Hrvatsku na svojem putu do Grčke. Ove godine prvi puta imaju službeni 10-dnevni trening u vojnoj bazi Zemunik, i to baš u godini u kojoj Hrvatska i Velika Britanija obilježavaju 30-tu obljetnicu uspostave diplomatskih odnosa.


“Krila Oluje” I “Red Arrows” poznaju se već dugo, a ove godine su dva časnika “Krila Oluje” posjetila tim “Red Arrowsa” u njihovoj bazi u UK-u. Piloti obje akrobatske grupe vrhunski su letači koje veže strast za letenjem.

prilog Božidara Kolege

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.