Hrvatski radio

Radio Zadar

Kristijan Kapović najavio juriš na Županijsku skupštinu

07.02.2020.

14:25

Autor: HRT Radio Zadar

Dino Stanin/PIXSELL

Dino Stanin/PIXSELL

Foto: - / -

Načelnik Općine Vir Kristijan Kapović najavio je svoju posljednju kandidaturu na izborima za načelnika Općine Vir, ali i sudjelovanje na izborima za Županijsku skupštinu sa svojom listom ili koalicijskim savezom.

Prije nego se na sljedećim lokalnim izborima peti i posljednji put kandidira za načelnika Općine Vir, prvi čovjek otoka Vira Kristijan Kapović najavio je i politički angažman na izborima za Županijsku skupštini – kako bi, objašnjava,  zaokružio projekte i ciljeve koji će predstavljati punu afirmaciju ove otočne općine u infrastrukturnom, turističkom, socijalnom i kulturnom pogledu.

 

Odmah razjašnjava kako nije u pitanju kandidatura za župana.

- Ne, jer ne mogu istovremeno biti općinski načelnik i župan, ali sa svojom listom želim osvojiti dovoljan broj mjesta u Županijskoj skupštini kako bi se konačno presložile karte - kaže Kapović, objašnjavajući kako je riječ o političkoj nužnosti.

- Vrijeme je da se politika Zadarske županije počne provoditi ravnomjerno uz uvažavanje doprinosa i zasluga svake pojedine općine. Zadarska županija s oko milijardu i 400 milijuna kuna proračuna ne obavlja svoje funkcije kako treba, i to prvenstveno u školstvu, zdravstvu te prostornom uređenju, da ne spominjem kako su njezini upravni odjeli posljednjih 20 godina postali leglo kriminala i korupcije - proziva Kapović.  Kaže i kako je još uvijek otvoreno hoće li na izbore za Županisjku skupštinu izaći s nezavisnom listom ili u koaliciji. 

Ipak već zna s kim želi izaći na izbore: 

- Potencijal za promjenu političkih odnosa u Zadarskoj županiji postoji u kontinuitetu već godinama, a to dokazuju svi nacionalni izbori provedeni u gradu Zadru te na razini Zadarske županije u posljednjih 20 godina. Birači centra i lijevog centra ogromnom su većinom podržali kandidate za premijera: Račana 2000. i Milanovića 2011., odnosno Mesića 2000. i 2005., Josipovića 2010. i sada Milanovića 2020. kao kandidate za predsjednika Republike Hrvatske. Ne zaboravimo, također, kako je najveća šansa za uspjeh opcije centra i lijevog centra na lokalnim izborima u Zadarskoj županiji i gradu Zadru bila kada je svojedobno Romano Meštrović predložio da SDP s partnerima za zadarske čelnike podrži Stanislava Antića, Stanka Banića i Božu Jusupa, ali su na žalost prevagnuli uski stranački interesi i taštine pojedinaca, što je rezultiralo izbornim neuspjehom. Sudjelovao sam aktivno u toj kampanji i podržavao ideju da legendarni zadarski gospodarstvenici Antić, Banić i Jusup budu nositelji koalicije. Tada zbog političke nezrelosti nije uspjelo, ali sada je neko drugo vrijeme te nova prilika za promjene koje svi žele - zaključuje načelnik Vira Kristijan Kapović.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.