Hrvatski radio

Radio Zadar

Krizmanić: Kućni ljubimci čine nas sretnijim i boljim ljudima

29.09.2016.

14:12

Autor: Filip Buzov

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U knjizi - O životinjama i njihovim ljudima, naša poznata psihologinja Mirjana Krizmanić otkrila je koliko je druženje sa životinjama blagotvorno za naše emocionalno i fizičko zdravlje te kako djeluje na odnose u obitelji i društvu.

Definicija bezuvjetne ljubavi nije da netko trpi da se s njim postupa loše ili da ga zanemarujete. Definicija bezuvjetne ljubavi i ljudske i životinjske je da vas netko voli takvima kakvi jeste. U životu sam upoznala puno ljudi koji su tek u zrelim godinama prvi put uzeli kućnog ljubimca, psa ili mačku, i moram vam reći da su se promijenili. Počeli su se pomašati toplije, više razumiju druge ljude, isto tako počeli su uviđati i koliko su životinje osjećajne i na kraju zašto je važno da štitimo prava životinja, naših bližnjih. One se ne mogu same zaštitiporučivala je psihologinja Mirjana Krizmanić koja je svoje bogato profesionalno i životno iskustvo ovaj put pretočila u knjigu o životinjama i svim vrstama dobrobiti koje nam suživot s njima donosi.    

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.