Hrvatski radio

Radio Zadar

Krš i lom u Lici, kod Knina i od Obrovca do Gračaca

23.03.2018.

11:47

Autor: bk/tp

Foto/ Božidar Kolega

Foto/ Božidar Kolega

Foto: - / -

Vozač kamiona Tomislav spustio s se Velebita jutros oko 4 sata. Priča da je bio drugi na redu kad su se dva kamiona sudarila kod Knina na skretanju za Srb ispod Malovana. Punih 5 sati trebalo mu je da stigne do Zatona Obrovačkog. Kolona nije vozila, micala se, govori Tomislav o dramatičnoj noći.

Ovo mu je najgore što pamti u 12 godina vožnje. Ovih zadnjih dana, kaže, gadnije je od onoga što je bilo u veljači.  Tada je bio 8 dana zatočen. Najprije 4 dana u Rijeci, pa 4 dana u Ogulinu. Ovo nisam još doživo. Živi već danima na cesti. Ne zna što dalje. Kamion ima 38 tona i nije mu lako odlučiti hoće li krenuti na put iako je promet od Knina krenuo. 

Gotovo 400 ljudi, deseci automobila, stotinjak kamiona i više autobusa noćas je ostalo na cesti kod Gračaca. Uz orkansku buru i snijeg došlo je i do više prometnih nesreća i ceste koje povezuju Liku i Dalmaciju bile su zakrčene vozilima. Načelnica općine Gračac aktivirala je krizni stožer iz kojega su vozačima dostavili hranu i piće. Danas se stanje polako normalizira, javlja iz Like naš Božidar Kolega. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.