Hrvatski radio

Radio Zadar

"Krtz" za jednostavno slastičarstvo

03.04.2013.

12:44

Autor: nb

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zadarski obrtnik i inovator Neven Glavić osvojio glavnu nagradu na prodajnoj izložbi proizvođača suvenira Hrvatske "Kvarner Expo 2013."

Na prodajnoj izložbi proizvođača suvenira Hrvatske "Kvarner Expo 2013." održanoj prošloga vikenda u Opatiji, glavnu nagradu osvojio je zadarski obrtnik i inovator Neven Glavić. U konkurenciji 250 izlagača Neven Glavić je pobijedio sa svojim otvaračem oraha kojeg je nazvao "Krtz" (KRC). Također je osvojio prvo mjesto i u svojoj kategoriji "Uporabni predmet ili suvenir". Otvarač je izrađen u suradnji s dizajnericom Teom Janković, a počele su i prve narudžbe - rekao je nagrađeni obrtnik Neven Glavić dodajući da mu je ova nagrada veliki poticaj za daljnji rad.

"Do otvarača je došlo sasvim spontano, kada je ona (dizajnerica Tea Janković) čistila orahe s običnim ručnim nožem. I tada je počela razmišljati i proučavati što sve postoji na tržištu za otvaranje oraha i nekako je ostala pri tome da se orasi trebaju otvarati nožem. Samo smo napravili zgodan oblika i za ljevake i dešnjake, nije opasan za djecu i izradili ga u nehrđajućem čeliku. U jednoj oštrici obavlja tri funkcije, tako da imamo sve u jednom alatu", rekao je Glavić

Cijena jednog otvarača oraha "Krtz" iznosi 150 kuna.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.