Hrvatski radio

Radio Zadar

Kultura i kreativnost kao nova turistička ponuda

28.01.2023.

08:51

Autor: AGRRA

potpisivanje Sporazuma

potpisivanje Sporazuma

Foto: Izvor: AGRRA / /

U sklopu projekta CCI4TOURISM, partner na projektu Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije – AGRRA bila je domaćin projektnim partnerima Tecnpolis Parku Znanosti i Tehnologije, Italija, vodećem partneru i Friulli Innovazione Centru za Istraživanje i Prijenos Tehnologije, Italija na razmjenskoj posjeti AGRRA-inom Centru za Kulturne i Kreativne Industrije koji je uspostavljen u Benkovcu. Radni sastanak održan je u Zavičajnom Muzeju u Benkovcu te je tom prilikom svečano potpisan i Sporazum o suglasnosti (eng. Memorandum of Understanding) između javnih i privatnih aktera kulturnog i kreativnog sektora u jadransko-jonskoj regiji. Potpisivanju sporazuma nazočili su predstavnici AGRRA-e, Grada Benkovca i Zavičajnog Muzeja u Benkovcu koji će u budućnosti surađivati u unaprjeđenju sektora kulturnih i kreativnih industrija u našoj regiji.

Potpisnici sporazuma su svi partneri iz klastera kulturnih i kreativnih industrija kojeg sačinjavaju tri projekta financiranih iz programa Interreg Adrion: CCI4TOURISM, EMOUNDERGROUNDS i CREATURES, organizacije s partnerima iz Italije, Grčke, Hrvatske, Slovenije, Srbije, Albanije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Sporazum ima za cilj integrirani pristup kulturnoj baštini za Europu, poticanje modernizacije sektora baštine, podizanje svijesti i uključivanje nove publike zahvaljujući njegovim inherentnim vrijednostima.


Potpisivanje sporazuma primjer je potpore lokalne samouprave u ostvarenju dugoročnih ciljeva projekta CCI4TOURISM kao što je i između ostalog promicanje gospodarskog i društvenog prosperiteta i rasta u regiji poboljšanjem njezine privlačnosti, konkurentnosti i povezanosti. Klaster se usredotočuje na diversifikaciju turističkih proizvoda i usluga makroregije, rješavanju sezonalnosti turističke potražnje, poboljšanju kvalitete i inovativnosti turističke ponude i jačanju kapaciteta održivog i odgovornog turizma turističkih aktera diljem makroregije.


Projekt CCI4TOURISM postavio je jasan i ambiciozan cilj uključenja poduzetnika iz kulturnih i kreativnih industrija kao ključnih aktera u turističkom sektoru. Kako bi postigao ovaj cilj CCI4TOURISM se posvetio otkrivanju poduzetnika i novih talenata, osnaživanju njihovih poduzetničke vještina i hibridizaciji između kulturnih, kreativnih i turističkih poduzeća za stvaranje novih tvrtki za dizajn novih proizvoda.


Više o projektu na: http://www.agrra.hr/projekt/cci4tourism/18 https://cci4tourism.adrioninterreg.eu/

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.