Hrvatski radio

Radio Zadar

Kušajte i kupite domaće

11.09.2015.

08:57

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na Forumu od danas jedan od najvećih i najstarijih sajmova tradicijskih proizvoda u Hrvatskoj - u proteklih je trinaest godina u više hrvatskih gradova izlagalo više od četiri i pol tisuće proizvođača, a posjetilo ga je više od 120 tisuća posjetitelja.

U sklopu „Taste & Travel“ festivala Građanima Grada Zadra i njegovim posjetiteljima predstavljamo Sajam Proizvodi hrvatskog sela“. Sajmovi Proizvodi hrvatskog sela su su najznačajniji seljački sajam u Hrvatskoj. Na ovom najvećem i najstarijem sajmu tradicijskih proizvoda u Hrvatskoj u proteklih je trinaest godina u više hrvatskih gradova izlagalo više od četiri i pol tisuće proizvođača, a posjetilo ga je više od 120 tisuća posjetitelja.

Manifestacija se održava na trgu ispred crkve Sv. Donata od 11. do 13. rujna 2015. godine s radnim vremenom od 09:00h do 21:00h.

Cilj manifestacije je omogućiti građanima Grada Zadra i njegovim stranim posjetiteljima povoljnu kupnju domaćih tradicijskih proizvoda koji se ne mogu pronaći u trgovinama. Na sajmu će se moći kušati i kupiti kvalitetni domaći suhomesnati proizvod (slavonski kulen, kulenova seka, slanina…), domaća vina, domaće rakija, maslinovog ulja, ekoloških proizvoda, sireva, smokava, i ostalih domaćih tradicijskih delicija koji direktno od proizvođača stižu na sajam u Zadru. Isto tako, cilj je pomoći proizvođačima s područja cijele Hrvatske u promociji i plasmanu njihovih proizvoda.

Svi proizvodi koje ćete moći pronaći na Sajmu su visoko kvalitetni domaći, tradicijski proizvodi. U njihovu proizvodnju je uložen dodatan trud i briga o održavanju ekologije, tradicije i kvalitete.

Također očekuju se nastupi klapa i kulturno umjetničkih društava u zabavnom djelu manifestacije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.