Hrvatski radio

Radio Zadar

Kušajte mlado ulje i vino u Nadinu

05.12.2015.

07:12

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Degustacija povodom dana Sv. Nikole putnika na kojoj Udruga vinogradara i vinara iz Nadina poseban značaj daje autohtonim sortama Maraštini i Plavini. Ocjenjivat će se izvan konkurencije ostalih vina - u šatoru kod kod Osnovne škole u Nadinu.

Danas će se održati manifestacija „Degustacija mladih vina i maslinovih ulja Nadin 2015.“ Radi se o tradicionalnoj sedmoj degustaciji, koja se održava povodom dana Sv. Nikole putnika i na kojoj poseban značaj dajemo autohtonim sortama Maraštini i Plavini, koje će biti ocjenjivane posebno, van konkurencije ostalih vina.

 Ocjenjivački i prezentacijski dio same manifestacije biti će organiziran u suradnji sa stručnim službama, kako bise sve odvijalo na iznimno kvalitetnoj razini. Manifestacija je zamišljena kao popodnevno događanje kako slijedi:

 1400-1630–Znanstveno stručni skup (predavanje na temu: mlado ulje, mlado vino, Plavina i Maraština kao autohtone sorte, ishrana bilja – vinove loze) OŠ Nadin

1700-1800- Domjenak uz zabavni program, šator kod OŠ Nadin

1800-1830- Predstavljanje gostujućih udruga

1830-1930- Svečana dodjela nagrada i priznanja

1930       - Proglašenje šampiona

Od 2000 – Nastavak druženja i zabava u šatoru do daljnjega

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.