Hrvatski radio

Radio Zadar

09:12 / 09.02.2013.

Autor: ap

Laburisti u akciji u Benkovcu

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Laburisti pokreću potpisivanje peticije kojom se traži da Hitna pomoć liječnika ima i vikendom.

Benkovac i njegovih 11.000 građana, te stanovnici susjednih općina, od početka godine vikendom više nemaju liječnika, upozorio je Drago Čulina, predsjednik ŽO Hrvatskih laburista.

Ne rade timovi T1 koji čine liječnik specijalist Hitne pomoći,medicinska sestra i tehničar, nego samo timovi T2 s medicinskom sestrom i  tehničarom, od kojih je jedno vozač. I to zbog reforme koja bi, prema zamisli Vlade, trebala poboljšati zdravstvenu skrb. Što je dobro u funkcioniranju Hitne pomoći, koja je najhitnije slučajeve benkovačkog kraja od liječnika u Zadru ili Biogradu udaljila na 30 do 70 kilometara?
Reorganizacijom Hitne medicinske pomoći građani su očekivali bolju zdravstvenu skrb, a dobili tek saznanje da im, razbole li se teže vikendom, život može biti ozbiljno ugrožen.

Područje Benkovca i susjednih mu općina obuhvaća prostor od oko 500 km2. Zbog strukture stanovništva ( u mnogim mjestima samo stari i nemoćni ), raštrkanih sela i zaselaka, nova reorganizacija kvalitetu zdravstvene skrbi spustila je na nedopustivo nisku razinu, najnižu do sada!

Mi, članovi Hrvatskih laburista - Stranke rada, pozdravljamo svaku racionalizaciju troškova u zdravstvu, osim one koja u bilo koje vrijeme, pa i vikendom, dovodi u pitanje živote bespomoćnih građana. Zbog toga ćemo u subotu u gradu i u nedjelju, na sajmištu, oba dana od 9,00 do 13,00 sati, građanima Benkovca i njegova područja ponuditi mogućnost potpisa peticije, kojom se traži da Hitna pomoć liječnika ima i vikendom – stoji u priopćenju zadarske županijske podružnice Hrvatskih laburista – Stranke rada.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.