Hrvatski radio

Radio Zadar

14:38 / 18.07.2013.

Autor: RZD

Lado večeras na Poljani Š.Budinića

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zadrani večeras mogu uživati u nastupu poznatog folklornog ansambla čiji su koncerti osim predstavljanja tradicionalnih pjesama i plesa, ujedno i svojevrsna revija originalnog hrvatskog tradicijskog ruha. Koncert će se održati na Poljani Šime Budinića s početkom u 21 i 30, a ulaz je besplatan

Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO, profesionalni je folklorni ansambl, osnovan 1949. godine sa zadaćom i ciljem istraživanja, prikupljanja, umjetničke obrade i scenskog prikazivanja najljepših primjera bogate hrvatske glazbene i plesne tradicije. Njegovih 36 vrhunskih plesača, koji su istovremeno i izvanredni pjevači, s lakoćom se transformiraju iz plesnog ansambla u reprezentativan folklorni zbor, a 15 odličnih glazbenika svira na pedesetak različitih tradicijskih i klasičnih instrumenata. Ansambl LADO također posjeduje jedinstvenu kolekciju izvornih narodnih nošnji iznimne vrijednosti i ljepote (preko 1200  kompleta), pa je svaki koncert Ansambla, uz pjesmu i ples, ujedno i svojevrsna revija originalnog hrvatskog tradicijskog ruha.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.