Hrvatski radio

Radio Zadar

LAGUR Plodovi mora ide u izradu nove Strategije u ribarstvu

29.03.2023.

10:01

Autor: Katina Vrsaljko

LAGUR-i nude natječaje za bolji plasman ribe

LAGUR-i nude natječaje za bolji plasman ribe

Foto: Regionalni dnevnik/HTV / HRT

Lokalna akcijska grupa u ribarstvu (LAGUR) Plodovi mora sa sjedištem u Kalima pokriva područje grada Zadra, otoka Ugljana i Dugog otoka sa svim pripadajućim otočićima i općinama. 


Uz objavu natječaja za financiranje projekata iz Europske unije na području ribarstva i pomorstva te redovne aktivnosti i radionice, LAGUR Plodovi mora trenutačno radi na novoj Lokalnoj razvojnoj strategiji u ribarstvu te poziva sve dionike da sudjeluju s prijedlozima.

- Sve prijedloge ćemo uzeti u obzir. Strategija nije usmjerena ograničeno samo na ribarsku djelatnost već na razvoj ribarskog područja općenito - potičemo alternativne načine zarade, kao što su na primjer, otvaranje restorana i drugih obrta vezanih za ribarstvo. 


U sklopu natječaja, moguća su i ulaganja u turističku infrastrukturu, interpretacijske centre, muzeje, dječje parkove koji promoviraju ribarsku baštinu, kao i mjere koje se fokusiraju na skraćivanje lanca opskrbe - otvaranje ribarnica, kao što je nedavno otvorena jedna u Kalima, zatim financiranje dostavnih vozila, hladnjača i slično, rekla je za Euro Caffe Nina Mrkonja, voditeljica LAGUR-a Plodovi mora.

EURO MINUTE NINA MRKONJA

Emitirano 29.03.2023. 12:15

Emisija govori o politikama Europske unije. Značaju EU fondova, ulaganjima EU sredstava na području Grada Zadra i Zadarskoj županiji. Pripremama, izradi i realizaciji projektnih prijedloga za sufinanciranje. Primjerima dobre prakse u povlačenju sredstava iz fondova i programa Europske unije.

Euro Caffe s Ninom Mrkonja

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.