Hrvatski radio

Radio Zadar

Lakše je pjevati svoje stihove, nego tuđe - ako pitate Mladena Burnaća

02.08.2022.

11:30

Autor: Iva Rogić

Mladen Burnać

Mladen Burnać

Foto: Iva Rogić / Radio Zadar

U svojoj dugogodišnjoj karijeri, Mladen Burnać napisao je gotovo sve svoje pjesme, a nedavno izdao svoje remek - djelo, posljednji album kojeg je nazvao "Knjiga poezije". Trebala je to, kaže Mladen, biti zbirka poezije, ali se putem pretvorila i u puno više - ne samo u cijeli studijski album snimljen uz čak jedanaest suradnika, nego i glazbeni film koji je naišao na jako dobre reakcije publike i struke.

Postao je i prvi hrvatski glazbenik koji je uz novi album snimio i film o njegovom nastanku. Film traje 50 minuta, posvećen je predstavljanju glazbenikovog desetog albuma, a uz glavni lik u filmu se pojavljuju i svi glazbeni gosti albuma: Matija Dedić (klavir), Branimir Mihaljević (klavir), Doris Karamatić (harfa), Ivica Premelč (saksofon), Matej Mihaljević (violina), Julijana Alimosk (flauta), te Dragomir Herendić (gitare), koji je ujedno i autor aranžmana. Kao gošće u filmu se pojavljuju i glumica Mila Elegović, balerina Leda Šeparović, te pijanist Milo Krilanović.

Isprva je bilo zamišljeno da film traje desetak minuta.

Mladen Burnać

Mladen Burnać

Foto: Iva Rogić / Radio Zadar

O nastanku filma, studijskog albuma i novog singla, poslušajte u razgovoru za Radio Zadar: 

Mladen Burnać

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.