Hrvatski radio

Radio Zadar

Latica seli u područni objekt dječjeg vrtića Pčelica

14.04.2016.

11:29

Autor: Filip Buzov

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Od ove jeseni dječji vrtić za djecu s posebnim potrebama Latica seli u područni objekt dječjeg vrtića Pčelica - odluku je na jutrošnjem kolegiju usvojio sam gradonačelnik Božidar Kalmeta koji je dodatno približio i cijeli plan preseljenja.

Sadašnji polaznici i djelatnici „Pčelice" rasporedit će se u tri područna vrtića Radost - i to na Višnjiku, Vruljici i Voštarnici. Nadalje tu je i plan rekonstrukcije Pčelice te dovršenje Centra Mocire zbog čega je održan sastanak u Zagrebu:

       Mi bismo od jeseni djecu iz Latice, djecu s teškoćama u razvoju na koju moramo svi biti da tako kažem osjetljivi, mi ćemo njih preseliti u puno bolje uvjete u vrtić Pčelice. Djeca iz Pčelice i tete će ići u ova tri vrtića koji su bolji nego Pčelica. Paralelno s time do kraja godine, rekao sam prije, počinje izgradnja završetak Mocira, a završetkom Mocira počet će rekonstrukcija Pčelice. I nakon završetka rekonstrukcije Pčelice ponovo će taj vrtić biti u funkciji u kojoj je bio i dosad - kazao je gradonačelnik Kalmeta.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.