Hrvatski radio

Radio Zadar

Latici nužno preseljenje

30.10.2013.

12:06

Autor: sd

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zbog prokišnjavanja krova dječji vrtić LATICA, koji skrbi za 70-ero djece s teškoćama, jednim dijelom svoj rad je nastavio u samostanu sv Frane, koji im je širom otvorio svoja vrata. Ovo je ponovno aktualiziralo problem dovršetka Centra za rehabilitaciju Mocire, čija je gradnja počela još 2007.

   U samostanu sada rade 4 skupine djece, a u prostorijama na Kolovarama s radom je nastavilo preostalih 6. Nakon što je zbog problema prokišnjavanja jednog dijela zgrade onemogućen rad vrtića pokušalo se naći mjesta u zadarskim vrtićima. Nisu uspjeli, ali se pojavilo rješenje u samostanu Sv. Frane

        " To nas je jako razveselilo. Dobili smo na raspolaganje tri sobe. Radimo i u jutarnjoj i popodnevnoj smjeni. Imamo i mogućnsot da dio logo-terapije i ovaj rehabiltacijski dio nastavimo u samostanu sv Frane. " - kaže ravnateljica vrtića Latice Vesna Penjalov.

    Ravnateljica Penjalov ističe da im je uprava samostana ponudila mogućnost i za daljnju suradnju i nakon završetka sanacije krovišta. A popravak će stajati oko 23 tisuće kuna. Gotovo čitav iznos osigurao je predsjednik Upravnoga vijeća Latice, dr. Rade Škarica na način da u protekle dvije godine, od kada je na čelu UV-a, nije primao naknadu.

        " I ti novci, njegove dvogodišnje naknade su nam omogućili da brzo riješimo problem "

 Problem u kojem se našao vrtić Latica pokazao je kako je prostor na Kolovarama  neprikladan  za rad s djecom s teškoćama. To nas je potaknulo da ponovno upitamo nadležne kada će biti konačno završen Centar Mocire. Do sada je završeno 95 posto radova, preostala je izgradnja sportske dvorane. Sabina Glasovac, pomoćnica ministra znanosti, obrazovanja  i sporta  najavljuje konačno pomicanje izgradnje Centra s "mrtve točke":

        " Vijest koja ohrabruje je ta da smo dobili informaciju da je izvođač radova , splitska tvrtka  Alcom pokrenula postupak predstečajne  nagodbe.  U  tom su postupku prijavili i ugovor o izvođenju radova na Mocirama, što znači da ćemo najkasnije do 10. studenog  od strane Alcoma dobiti  pisani zahtjev za aktiviranje gradilišta i nastavak radova ."

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.