Hrvatski radio

Radio Zadar

Lažna vijest o potpunom lockdownu u Zadarskoj županiji izazvala pomutnju

18.11.2020.

16:25

Autor: tp

Lažna vijest o potpunom lockdownu u Zadarskoj županiji izazvala pomutnju

Lažna vijest o potpunom lockdownu u Zadarskoj županiji izazvala pomutnju

Foto: - / -

Pravu pomutnju danas poslijepodne izazvala je u novinarskim krugovima vijest o potpunom zatvaranju Zadarske županije koje je najavljeno za petak 20. 11. Nakon novinara lažna odluka s potpisom ministra Davora Božinovića probila se i među obične građane.

No provjerom je utvrđeno da Stožer civilne zaštite Zadarske županije nije ni u jednom trenutku od Nacionalnoga zatražio uvođenje restriktivnih mjera odnosno potpuno zamiranje gotovo svih životnih aktivnosti na zadarskom području.

Pogotovo što Zadarska županija unatoč danas velikom broju novozaraženih i dalje je među boljima u Hrvatskoj sa stanjem epidemije koronavirusa.

Stožer Civilne zaštite Zadarske županije službeno priošćenje objavio je na facebook stranici županije:

Stožer civilne zaštite Zadarske županije nije tražio uvođenje nikakvih dodatnih mjera, tako da je 'navodni dopis' o uvođenju novih nužnih epidemioloških mjera koji je danas kružio društvenim mrežama apsolutno LAŽNA VIJEST. Kao što je poznato, nacionalni Stožer mjere za pojedine županije određuje na zahtjev županijskih stožera, a Stožer civilne zaštite Zadarske županije nije tražio nikakve dodatne mjere, jer za njima trenutno nema potrebe s obzirom da Zadarska županija još uvijek ima povoljnu epidemiološku situaciju i među najuspješnijima je u državi prema statističkim podacima oboljelih od koronavirusne bolesti.

- Primili smo velik broj upita tijekom današnjeg dana i želim ovim putem smiriti naše stanovnike. Nema uvođenja nikakvih novih mjera za Zadarsku županiju, jer u ovome trenutku za tim nema potrebe. Želio bih samo da su ti pojednici, umjesto na izradu lažne vijesti kojoj je očita namjera bespotrebno širenje panike, svoju energiju na današnji dan, koji je posebno emotivan za stanovnike naše županije i cijele Hrvatske, utrošili na sjećanje i molitvu za žrtve Škabrnje i Vukovara - poručio je načelnik Stožera civilne zaštite Zadarske županije Šime Vicković te dodao da je o ovome slučaju obaviješten i načelnik nacionalnog Stožera, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, jer je i njegov potpis u lažiranom dokumentu.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.