Hrvatski radio

Radio Zadar

Lažnim ugovorom i lažnom ovjerom pokušao doći do zemljišta vrijednog 900 tisuća kuna

22.02.2022.

10:10

Autor: tp

Policijska traka

Policijska traka

Foto: Hrvoje Jelavic / PIXSELL

Policija je nakon kriminalističkog istraživanja podnijela kaznenu prijavu protiv 61 godišnjaka koji je krivotvorio Ugovor o kupoprodaji nekretnine od 81 godišnjeg vlasnika i sačinio lažnu javno bilježničku ovjeru te se početkom 2020. godine pokušao uknjižiti na zemljište kako bi stekao pravo vlasništa.  Kazneno je prijavljen za prijevaru i krivotvorenje isprava, a vlasnika je pokušao prevariti za 900 tisuća kuna.

Policijski službenici Službe kriminalističke policije dovršili su kriminalističko istraživanje nad 61-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojeg se sumnjiči za prijevaru i krivotvorenje isprava.

Naime, sumnja se da je neutvrđenog dana početkom 2020. godine s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, izradio krivotvoreni Ugovor o kupoprodaji nekretnine u kojim je lažno prikazao da je kao kupac od 81-godišnjeg prodavatelja i vlasnika kupio zemljište na širem zadarskom području .

Tako krivotvoreni ugovor, u kojem je lažno prikazao datum sklapanja i na kojem je krivotvorio javno bilježničku ovjeru, je početkom 2020. godine predao nadležnim tijelima gdje mu je tijekom iste godine uknjiženo pravo vlasništva nad navedenom nekretninom.

Na navedeni način oštećenom 81-godišnjaku je pričinio materijalnu štetu u iznosu oko 900 tisuća kuna, te se protiv osumnjičenog državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.