Hrvatski radio

Radio Zadar

Liburnija spremna za prvi dan nastave; osigurani dodatni autobusi

02.09.2020.

12:14

Autor: Filip Matijević

Radio Zadar

Radio Zadar

Foto: - / -

"Naš Dan D je početak školske godine jer studenti i učenici čine od 70 do 80 % naših putnika. Zato očekujemo da će se, ako nastava krene normalno, početi normalizirati i naše poslovanje", ističe Erslan.

U školama su razredi podijeljeni u grupe, tamo gdje je moguće uveden je dvosmjenski rad, postavljaju se pregrade između učeničkih klupa, u hodnicima su naznačeni pravci kretanja...

Sve se radi kako bi se fizički kontakt i mogućnost zaraze Covid-om 19 svela na minimum. Ali sve to može lako pasti u vodu ako se netko zarazi na putu do škole. Svjesni su toga i u zadarskoj Liburniji. Za Radio Zadar voditelj prometno-operativnog odjela Slobodan Erslan kaže da će, kako bi pokušali gužve u autobusima svesti na minimum, na najfrekvetnijim linijama od ponedjeljka udvostručiti broj autobusa u terminima najvećih gužvi.

Pojačano nadziremo korištenje zaštitnih maski i obavezna su dezinfekcijska sredstva u svakom autobusu. Osigurali smo dovoljan broj autobusa sukladno potrebama naših putnika. Pojačali smo vozne redove. Što se tiče prigradskog dijela, u odnosu na danas uvodimo 15 novih radnih zadataka. U gradu trenutno prometuje 9 linija i tu ćemo uvesti četiri dodatne linije pa ćemo imati iz svih kvartova po dva autobusa. I uz to ćemo imati spremne prigradske autobuse koji će u vršim opterećenjima biti na raspolaganju.

Koliko god im brige stvarao prijevoz učenika u posebnim okolnostima, toliko mu se u Liburniji raduju:

Naš Dan D je početak školske godine jer studenti i učenici čine od 70 do 80 % naših putnika. Zato očekujemo da će se, ako nastava krene normalno, početi normalizirati i naše poslovanje.

Broj putnika je u odnosu na vrijeme prije krize pao za 80 %, a time je reduciran i broj linija pa je sada u funkciji tek njih pola, zaključio je Erslan.

Liburnija

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.