Hrvatski radio

Radio Zadar

15:10 / 14.06.2022.

Autor: Filip Buzov

Lički turizam od danas ima novi turistički adut u svojim rukama

otvorenje

otvorenje

Foto: HRT Radio Zadar / HRT Zadar

Svečano je otvoren Centar izvrsnosti Cerovačke špilje u koji je kroz 4 protekle godine uloženo preko 68 milijuna kuna, najvećim dijelom europskog novca. Izgrađena je posjetiteljska infrastruktura, pripremljeni edukativni i speleološki programi te otvorena nova radna mjesta.


Ovaj neprocjenjiv prirodni fenomen u Hrvatskoj od danas ima svoj moderan dom - koji je na usluzi kako turistima tako i stručnjacima - zaljubljenicima u speleologiju . 


Špilje se unutra ponovno osvjetljene s najnovijom rasvjetom, koja će manje štetiti i postavljeni su novi putevi, da kad je vani 30 stupnjeva lijepo je znati kako se u špilji može rashladiti, donja špilja je posebno hladna, pet - šest je stupnjeva kroz cijelu godinu ...

Vodič Tomislav Šarić jedva čeka prve posjetitelje

Špilje su već provjereni magnet za turiste i avanturiste, a nakon uređenja očekuje se i 40 tisuća posjetitelja godišnje.

Otvorenjem ovih špilja pokazujemo javnosti i svima da javna ustanova PP Velebit brine i o zaštiti, promidžbi, ali i o turističkoj ponudi parka prirode...

ravnatelj Parka prirode Velebit Mario Šaban

Tonski prilog

otvorenje centra izvrsnosti

otvorenje centra izvrsnosti

Foto: HRT Radio Zadar / HRT Radio Zadar

Otvorenje centra izvrsnosti

Otvorenje centra izvrsnosti

Foto: HRT Radio Zadar / HRT Radio Zadar

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.