Hrvatski radio

Radio Zadar

Ličko-senjska županija ukida dnevna izvješća o koronavirusu

05.06.2020.

16:19

Autor: Filip Buzov

Dino Stanin/PIXSELL

Dino Stanin/PIXSELL

Foto: - / -

Stožer Civilne zaštite Ličko-senjske županije nakon 100 dana od početka rada i svakodnevnog izvještavanja javnosti o epidemiji koronavirusa prestaje s dnevnim izvještavanjem jer novooboljelih nema 48 dana, objavio je u petak župan Darko Milinović.

 

Stožer je odradio odličan posao, pogrešaka nije bilo, ustvrdio je Milinović i najavio tjedna medijska priopćena ponedjeljkom, osim ako ne bude hitnih slučajeva.

Stožer se formirao 27. veljače, prva je zaraza bila 20 ožujka. Od tada je zaraza potvrđena kod 22 osobe, jedna je umrla, a ostali su ozdravili, te već 48 dana nema novooboljelih.

Prema Milinovićevoj ocjeni, u tih su se sto dana dogodile dvije krizne situacije, prije svega karantena na Udbini, ali i kriza izazvana panikom zbog formiranja izolacije za zaražene osobe u Učeničkom domu u Gospiću.

Širenje bolesti uspješno je zaustavljeno, istaknuo je. Pod epidemiološkim je nadzorom bilo 869 osoba, na prisutnost virusa testirala se 481 osoba, a Stožer je zasjedao 20 puta i donio 127 preporuka.

Utvrđeno je ukupno 44 prekršaja, što je dobar pokazatelj pridržavanje mjera, ocijenio je Milinović i poručio građanima da se nastave odgovornio ponašati jer proglašenje epidemija još nije službeno ukinuto.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.