Hrvatski radio

Radio Zadar

Lignja uzvraća udarac i Povratak srdele!

01.07.2022.

11:49

Autor: Radio Zadar

.

.

Foto: TZO Bibinje / -/-

Ovu subotu, u Bibinjama, u Jazu, na rasporedu je gastromanifestacija, svojevrstan pilot-projekt koji će zasigurno u godinama koje dolaze postati prepoznatljiva manifestacija.


Na ukupno 6 pošta riba se neće loviti ali će se zato pripremati na načine shodne autohtonom okruženju i načinu pripremanja domaćih jela od srdele i liganja:


1. pošta - ekipa Mareta - Pohane srdele


2. pošta - ekipa Val - Lignje na brudet


3. pošta - ekipa Perge - Rižoto od liganja


4. pošta - ekipa Sirene - Srdele na saur


5. pošta - ekipa Losture - Lignje frigane


6. pošta - ekipa Obi Wan Srdeloni - Srdela od gradela


Kuharske snage predvode neuništive predstavnice DŠR Relaks iz Zadra, a Obi Wan Srdeloni - ovaj put bez svjetlosnog mača, ali uz pomoć gradela i sa srdelom u ruci - donijet će mir i užitak na vaše nepce.


Za glazbenu podlogu zaduženi su zadarski trubaduri sa "škalica" Gradske lože, duo s mandolinama koji interpretira najljepše pjesme dalmatinskog kraja a zbog kojih ćete i zapjevati i zaplesati.


Voditeljica programa je Branka Pelicarić, a manifestacija započinje u 21:00 kada će se jela poslužiti, odnosno od 18:30 za one koji žele vidjeti uživo kako se koje jelo priprema i možda otkriti neku tajnu naših kuharica.


Manifestacija nije komercijalnog tipa te budući da se radi o pilot-projektu, broj jela koji će biti poslužen je ograničen.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.