Hrvatski radio

Radio Zadar

Liječnici o slučaju dr. Jusup: To se dogodilo zbog nakardanog sustava

23.05.2019.

15:01

Autor: Filip Matijević

Radio Zadar

Radio Zadar

Foto: - / -

Zdravstveni Obrovac, doktor Jusup čuči u svakoj ordinaciji. Dio je to vapaja članova Hrvatskog liječničkog zbora - podružnice Zadar, koji ističu da su zbog neodgovornosti vlasti i preopterećenosti - djelatnici u primarnoj zdravstvenoj zaštiti rade u nemogućim uvjetima.

Medijska konferencija u zadarskoj podružnici Hrvatskog liječničkog zbora zakazana je za 12 sati i 23 minute, kako bi se ukazalo da se prije 23 godine počelo s radom obiteljske medicine u privatnoj praksi, ali sustav je katastrofalan. Predsjednik podružnice, dr. Petar Lozo:

Zdravstveni Obrovac zapravo pokazuje istinu. Ovo je jedan proizvod ovog sustava u kojem mi upozoravamo da već 23 godine liječnici zakupci i koncesionari nisu u mogućnosti koristiti godišnje odmore, nisu u mogućnosti otići na bolovanje kad su bolesni, nisu u mogućnosti otići na stručna usavršavanja, zato i imamo toliki veliki broj nespecijalista u primarnoj zdravstvenoj zaštiti.

Prijeti nam urušavanje zdravstvenog sustava i zato jer nema mladog kadra, a radnici su potplaćeni, ponavlja Lozo i proziva:

Nelustrirana politika i podobna upravljačka elita! Novca u sustavu ima jer 23 godine dokumentirano dokazujemo da su promjene koje su započete s preoblikovanjem ovog nakaradnog zdravstvenog sustava zaustavljene.

Liječnici su istaknuli i kako su Vijeću i Agenciji za elektroničke medije uputili otvoreno pismo sa zahtjevom za očitovanjem zbog, po njima, neprimjerenih programskih i uredničkih sadržaja pojedinih medija u vezi praćenja slučaja dr. Jusupa.

LIJEČNICI O DR. JUSUPU I SUSTAVU

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.