Hrvatski radio

Radio Zadar

Liječnici u Zagrebu: Stanje djeteta je ozbiljno, ali stabilno

01.03.2019.

12:19

Autor: Autor:DM./HRT

Igor Kralj/PIXSELL

Igor Kralj/PIXSELL

Foto: - / -

Tijekom noći stanje joj se nije pogoršalo-nije u induciranoj komi, ali diše pomoću respiratora, izvijestili su u KBC-u Zagreb.Djevojčica je s politraumama smještena na Odjel za pedijatrijsku intenzivnu medicinu.Stanje djeteta je ozbiljno,ali stabilno, rekao je ravnatelj prof.dr.sc.Ante Ćorušić.

S posebnim zanimanjem prati se stanje teško ozlijeđene sedmogodišnje djevojčice koja je sinoć na Rebro dovezena iz Zadra. 


- Ovog trenutka mi smo sa stanjem djevojčice zadovoljni. Nije u induciranoj komi, dobro je sedirana, reagira na podražaje, ali je na respiratoru. Za sada nisu u planu nikakve operacije, pušta se da vrijeme odradi svoje. Cijeli lanac zbrinjavanja djevojčice funkcionirao je najboje moguće, za primjer kako bi to trebalo biti. Ona je politraumatizirana, najviše zabrinjava ozljeda glave, ali je njeno stanje zadnjih 14 sati stabilno. Jako smo zadovoljni. Detalje ne bih iznosio, kazao je prim. dr. Milivoj Novak, pomoćnik ravnatelja za kvalitetu zdravstvene zaštite i voditelj Odjela za pedijatrijsku intenzivnu medicinu KBC-a Zagreb.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.