Hrvatski radio

Radio Zadar

Linija Zadar - Preko : "Kako je strani brodar dobio suglasnost bez javnog natječaja ?"

02.06.2023.

17:37

Autor: Radio Zadar / Naši školji

Trajektno pristanište u Preku

Trajektno pristanište u Preku

Foto: Šime Zelić / Pixsell

Smatramo da će se s dodatnim brodarom putovanje i prijevoz na liniji Preko-Zadar izrazito zakomplicirati i da će se stvoriti kaos i nered u luci, kako turistima tako i stanovnicima otoka, kaže načelnik Općine Preko Jure Brižić . Komentirajući najavu ulaska stranog brodara sa Sicilije na tu liniju, za portal Naši školji izjavio je kako je to odobrila Agencija za obalni linijski pomorski promet pa Brižić javno pita kako je moguće da se na državnu liniju dovodi dodatni brodar, još k tome strani i to bez natječaja ? Najavljuje da će cijeli slučaj Općina Preko prijaviti europskim nadležnim tijelima. 


Da stvar bude još gora, dodaje, dolazi nam star i neprikladan trajekt Ulisse iz 1978. godine, a jedva smo se riješili postojećih starih trajekata i izborili se za poboljšanje kvalitete prijevoza i povezanosti sa Zadrom. Ovime se opet očito vraćamo na staro - navodi uz ostalo načelnik Brižić za portal Naši školji: 


https://www.nasiskolji.hr/2023/06/02/za-obalni-linijski-promet-dala-suglasnost-za-liniju-zadar-preko-bez-natjecaja/

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.