Hrvatski radio

Radio Zadar

Lionsi za ljepši Uskrs najugroženijim obiteljima

12.04.2017.

14:35

Autor: Matea Gugić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kako bi uljepšali nadolazeće uskrsne blagdane socijalno ugroženim obiteljima, članovi Lions kluba Zadar u sklopu svoje humanitarne akcije ''Za ljepši Uskrs svima'', podjelili su 19 obitelji pakete koji će razveseliti njihova 72 člana.

Tajnica kluba, Davorka Mezić, pri tom je istaknula kako je riječ o socijalno najugroženijim zadarskim obiteljima koje su i na popisu Upravnog odjela za socijalnu skrb i zdravstvo.

Paketi su puni raznovrsne hrane uobičajene za blagovanje u danima Velikog tjedna: svježa i konzervirana riba, šunke, jaja, ulje, šećer i brašno, tjestenina i riža, mlijeko, voćni sirupi i pogače, te čokoladni zečići, keksi i bomboni. Uz to dodani su, šamponi, deterdženti, sapuni i sredstva za čišćenje.

Lionsi već 11 godina za redom organiziraju ovu akciju, a pakete su uspjeli napuniti zahvaljujući sponzorima: Cromaris i Mardešić, Špar Hrvatska, Maraska, Vrana, Foša, Velpro, INKO centar, Vigens i Kali tuna. Dio sredstava prikupljen je i na humanitarnoj utakmici u malom nogometu koju su prošlog tjedna odigrali zadarski liječnici i članovi Lions kluba.

Uskrsni paketi zasigurno će obogatiti obiteljski,blagdanski stol i pomoći najugroženijima da bar malo ljepše dočekaju Uskrs.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.