Hrvatski radio

Radio Zadar

Lionsi za „Za ljepši Uskrs svima"

12.04.2017.

07:35

Autor: tp

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Lions klub Zadar u sklopu svoje humanitarne akcije „Za ljepši Uskrs svima" podjelit će danas uskršnje pakete socijalno najugroženijim obiteljima u našem gradu. Lionsi već 11 godina organiziraju ovu akciju, a u tome im svojim donacijama pomažu brojne tvrtke.

Dio sredstava prikupljen je i na humanitarnoj utakmici koju su prošlog tjedna odigrali zadarski liječnici i članovi Lions kluba.

I ove godine u Velikom tjednu, zadarski Lionsi kroz svoju akciju „Za ljepši Uskrs svima“, pomažu svoje socijalno ugrožene sugrađane. U srijedu, 12. travnja bogatim će paketima obradovati 19 obitelji koje su, prema popisu gradskog Upravnog odjela za socijalnu skrb i zdravstvo, među socijalno najugroženijima u Zadru. Mahom je riječ o samohranim majkama s, nerijetko bolesnom djecom. Uskršnji paketi koje su pripremili Lionsi sigurno će im obogatiti blagdanski stol i pomoći da mirnije i s još više radosti dočekaju Uskrs.

 U paketima je, naime, raznovrsna hrana uobičajena za blagovanje u danima Velikog tjedna: svježa i konzervirana riba, šunke, jaja, ulje, šećer i brašno, tjestenina i riža, mlijeko, voćni sirupi i pogače, te čokoladni zečići, keksi i bomboni. Uz to, šamponi, deterdženti, sapuni i sredstva za čišćenje. Sve je to bilo moguće prikupiti zahvaljujući donacijama: Cromarisa i Mardešića, Špar-a Hrvatska, Maraske, Vrane, Foše, Velpra, INKO centra, Vigensa i Kali tune. Dio sredstava prikupljen je i na humanitarnoj utakmici u malom nogometu koju su prošlog tjedna odigrali zadarski liječnici i članovi Lions kluba. S loptom su  bolje baratali liječnici, ali i jednima i drugima od nogometa je bila važnija akcija zbog koje su se našli – ljepši Uskrs svima.

U 11 proteklih godina koliko Lionsi priređuju ovu akciju, brojne su zadarske obitelji, uoči Uskrsa, dobile slične pakete. Ljepši je blagdan, tako, bio i njima i onima koji su se za te pakete pobrinuli.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.