Hrvatski radio

Radio Zadar

Livakoviću produljen pritvor

23.11.2013.

08:21

Autor: HRT

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Bivšim bliskim suradnicima Božidara Kalmete u Ministarstvu prometa Zdravku Livakoviću i Milivoju Mikuliću, kojima je mjesec dana istražnog zatvora istjecalo jučer, zatvor je produljen za još mjesec dana.

Neki mediji donose kako je tvrtka Strabag za posao u Gaženici preko Zdravka Livakovića dala proviziju od milijun eura. Tako je navodno istražiteljima Uskoka rekao Josip Sapunar.

Sudac istrage zagrebačkoga Županijskog suda odredio je jednomjesečni istražni zatvor za nekadašnjeg predsjednika Uprave Hrvatskih autocesta Juricu Prskala, bivšeg člana Uprave Marija Lovrinčevića te nekadašnjeg direktora Sektora gradnje Sandra Vukelića.  Na odluku suda će se žaliti, rekla je odvjetnica Jadranka Sloković.

Istodobno, bivšim bliskim suradnicima Božidara Kalmete u Ministarstvu prometa Zdravku Livakoviću i Milivoju Mikuliću, kojima je mjesec dana istražnog zatvora istjecalo jučer, zatvor je produljen za još mjesec dana, kao i dvojcu iz Viadukta - članu Uprave Damiru Kezelu i direktoru za komercijalne i financijske poslove Ivanu Berketu.

Najnovija uhićenja u slučaju Remorker komentirao je jučer gradonačelnik Zadra i nekadašnji ministar Božidar Kalmeta. Ponovio je svoj stav kako vjeruje u pravne institucije ove države te da one rade svoj posao. Novinari su ga upitali i da li nakon tolikog broja uhićenja ljudi iz njegova tadašnjeg resora, može priznati da je u to vrijeme loše nadzirao sustav, ako već ništa nije znao:

     "Pa posao ministra nije kontrolirati, događa se i danas po raznim ministarstvima kojekakve stvari, pa nitko ministra ne spominje " – kazao je Božidar Kalmeta.

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.