Hrvatski radio

Radio Zadar

Ljekarna na Relji svečano otvorena, slijedi obnova one na Putu Petrića

28.06.2018.

13:13

Autor: Suzana Jakšić Mandić

foto: SJM / HRT Zadar

foto: SJM / HRT Zadar

Foto: - / -

Ljekarna Zadar jedina je ljekarnička ustanova u Hrvatskoj koja u svom sastavu ima čak 4 ljekarne- samoposluge, rekao je na svečanom otvaranju obnovljene poslovnice ravnatelj ustanove Božo Čolak. Evo što u obnovljenom objektu dobivaju građani:

Milijun i 530 tisuća kuna uloženo je u obnovu objekta iako smo planirali milijun i 730 tisuća kuna, naglasio je Čolak. Građani dobivaju puno bolji objekt, puno brži u poslu jer pacijenti neće morati čekati za ono što nije bitno za pultom,  za recept, nego će platiti odmah na blagajni,  naše magistre sada su pokretne i mogu doći u svaki dio ljekarne dati savjet kupcu. Što se tiče noćnih dežurstava počet će u 10. Mjesecu - najavio je Čolak.

Pobrinut ćemo se da I subotom popodne i  nedjeljom barem jedna ljekarna na Poluotoku funkcionira po tom pitanju zbog potreba turističke sezone , a ova će raditi noću od listopada jer je puno pristupačnija pacijentima. Nezgodno je bilo po Poluotoku hodati po mračnim ulicama ne znajući koja je dežurna - ustvrdio je ravnatelj Ljekarne Zadar

Odgovarajući na naš upit o novim ulaganjima, ravnatelj Čolak navodi kako je prioritet za iduću godinu obnova ljekarne u Put Petrića i one na Bokanjcu.

Sreću u radu u novom prostoru djelatnicima obnovljene ljekarne poželio je i zadarski župan Božidar Longin dodavši kako je Ljekarna Zadar jedna od ustanova kojima se županija diči. Vezano za prijedoge proširenja djelovanje Ljekarne Zadar na prostor čitave županije - to ćemo morati staviti na papir, naveo je župan. Građani će u novoj ljekarni imati bolju i kvalitetniju uslugu, a ova ideja o dežurstvu noću je dobra no s obzirom da se grad Zadar buni kako je apartmanizacija preuzela Poluotok i kako više nema ljudi na Poluotoku, morat ćemo smisliti to nešto drugačije, barem da imamo dvije dežurne ljekarne, ali o tom potom, kazao je župan zaželivši sreću djelatnicima i budućim korisnicima obnovljenog objekta. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.