Hrvatski radio

Radio Zadar

Ljepote Bosne i Hercegovine

26.11.2015.

12:53

Autor: Božidar Kolega

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Bošnjačka nacionalna zajednica Zadarske županije uz financijsku potporu Savjeta za nacionalne manjine Republike Hrvatske organizirala je izložbu fotografija : Fotografijom kroz ljepote Bosne i Hercegovine.

Izložba je otvorena 25.11. 2015. godine, a potrajat će do 28.12.2015. godine. Ovaj datum nije izabran slučajno budući da je 25.11. Dan državnosti Bosne i Hercegovine te je na ovaj način obilježen državni praznik Bosne i Hercegovine.

Fotografije su djelo poznatog bosanskohercegovačkog fotografa Sulejmana Muratovića koji je svojim fotoaparatom ovjekovječio sve ljepote Bosne i Hercegovine. 

Predsjednik Bošnjačke nacionalne zajednice Zadarske županije, Džemail Spahić na početku izložbe proveo je nazočne  kroz krajolike Muratovićevih fotografija naglašavajući da je teško riječima dočarati svu tu ljepotu.

Slikar Sead Emrić je u brošuri za izložbu koja se održala u Zagrebu 2013.  godine napisao sljedeće:

U izražajnim likovnim elementima posebno se zapaža stvaralačka moć vladanja kontrastima u narativnom smislu različitosti krajolika, godišnjih doba, kulture i prirode, ali i suprotnosti skladnih struktura koje u svojoj različitosti nose posebno bogatstvo s kojim Sulejman gradi svoje kompozicije; krošnje, vode, brda, doline, urbane cjeline, kaldrme, kapije, izvori, ljudi

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.