Hrvatski radio

Radio Zadar

15:28 / 10.05.2021.

Autor: RZD

Ljepote zadarskih otoka u renomiranim talijanskim časopisima

foto: htz.hr

foto: htz.hr

Foto: - / -

Reportaža mjesečnika Bell'Europa posebice ističe ljepote Ista, Oliba i Premude, navodeći kako nude idealne uvjete za odmor za sve one koji traže odmak od masovnog turizma - navodi se u priopćenju HTZ-a :

U svibanjskom izdanju specijaliziranog talijanskog nautičkog mjesečnika Nautica, kojeg prati preko 100 tisuća čitatelja, objavljena je velika reportaža pod nazivom „Hrvatska, zaštićeni dalmatinski otoci, od parka do parka“, dok je renomirani talijanski mjesečnik Bell'Europa, kojeg prati oko 150 tisuća čitatelja, objavio reportažu pod nazivom „Skriveni otoci kod Zadra“, izvijestila je direktorica Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Italiji Viviana Vukelić, koja je dodatno istaknula da su navedene reportaže rezultat press putovanja organiziranih u suradnji sa sustavom turističkih zajednica u Hrvatskoj.

Autorica reportaže u mjesečniku Nautica poznata je talijanska novinarka Patrizie Magi koja u članku ističe ljepote hrvatske obale te nacionalnih parkova i parkova prirode na otocima. Na osam stranica reportaže čitateljima je predstavljena nautička ponuda dalmatinskih otoka kao idealnih i sigurnih nautičkih destinacija, a sve je popraćeno atraktivnim fotografijama. U sklopu reportaže navedeni su i korisni linkovi te informacije o otocima, marinama, ulasku u Hrvatsku i protokolima koji su na snazi. S druge strane, reportaža mjesečnika Bell'Europa govori o ljepotama otoka u zadarskom arhipelagu, pri čemu se posebice ističu otoci Ist, Olib i Premuda, koji nude idealne uvjete za ljetni odmor za sve one koji traže odmak od masovnog turizma - navodi se u priopćenju.