Hrvatski radio

Radio Zadar

Ljepote zadarskog podmorja

11.05.2015.

14:46

Autor: Edi Škovrlj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Međunarodno natjecanje u podvodnom ribolovu, ekološke akcije i poribljavanje u Zadru su protekloga vikenda okupile ljubitelje mora.

Ne štede se na startu motori ni čamci. Najvažnije od svega uloviti je dobru poziciju . A tek kada se pronađe najbolja pošta, počinje pravi ribolov.  Treba raditi isto kao i u životu , uvijek se nešto isčeprka. 

 Ovu respektabilnu murinu isčeprkao je mladi Crnogorac.

Ilija Purlija, Bar Crna Gora: Borba je kratko trajala, našao sam je tu u plićaku. 

Prava rijetkost koja govori o još uvijek zavidnom ribljem bogatstvu u našem moru. 

Ilija Purlina:  Mi imamo mnogo krivolova pa nam je obala potpuno uništena. 

 Podvodni ribolov iznimno je popularan u svijetu. I kod nas privlači sve više mladih. Pa tako i osamnaestogodišnju mladu Hercegovku, koju je opčinilo morsko plavetnilo. 

Gabrijela Veličević: Malo zahvaljujući tati, malo želja za mirom nitko ovdje ne galami na vas. 

I zaista mir i tišina i na moru i pod morem. Već 15-estak godina svojim aparatom ovakve sportsko-turističke razglednice bilježi i u svijet šalje i fotoreporterka Valentina Prokić. Zadovoljni su i organizatori jer su dvodnevnom manifestacijom koja je obuhvatila i poribljavanje postigli glavni cilj: 

Promovirati podvodni ribolov i zadarsku županiju kao odličnu turističko sportsku destinaciju – kazao nam je organizator Ante Kolanović. 

Ovakve slike nesumnjivo najbolja su potvrda za to.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.