Hrvatski radio

Radio Zadar

Ljetni festival skulptura koje nestaju

12.08.2018.

07:23

Autor: HRT radio zadar

Ljetni festival skulptura koje nestaju

Ljetni festival skulptura koje nestaju

Foto: - / -

U Ninu danas 4. Festival pijeska - jedinstvena ljetna manifestacija kreativnog stvaralaštva počela je već u 7 sati, a održava se na Kraljičinoj plaži i plaži Ždrijac. Skulpture od pijeska rade se do 11 sati , slijedi ocjenjivanje i podijela nagrada za najbolje radove.

Jedne od najlijepših prirodnih znamenitosti Nina su njegove pješćane plaže. "Kraljičina plaža" je sa svojih 8000 m dužine najdulja u Hrvatskoj, a nesmijemo zaboraviti niti plažu "Ždrijac" koja također očarava svojom ljepotom. U svrhu promoviranja ninskih plaža, Turistička zajednica grada Nina već 4.  godinu za redom održava Festival pjeska.

U sklopu natjecanja ujutro od 7 do 11 sati održat će se izrada skulptura od pjeska na poveznici između Kraljičine i plaže Ždrijac. Bit će održan i izbor najboljih skulptura u kojemu će sudjelovati umjetnici, stanovnici i turisti, a zagarantirane su i zanimljive nagrade.

Također će biti održan i izbor za najbolje fotografije. Uz vodstvo kipara posjetitelji će moći graditi skulpture na temu "motivi Nina" ili nešto po svojoj mašti. 

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.