Hrvatski radio

Radio Zadar

Ljubav svuda oko nas

10.02.2017.

15:44

Autor: Jelena Tomac

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ususret Valentinovu, popularni autor Bruno Šimleša o ljubavi je govorio i u Zadru. Druženje s publikom još je jednom pokazalo da je ljubav neiscrpna tema koja otvara mnogobrojna pitanja .

Tijesna je bila dvorana zadarske knjižnice za sve koji su htjeli čuti savjete i razmišljanja popularnog autora. Došli su i mlađi i stariji, većinom žene, ali i poneki muškarac jer tema je bila - ljubav.

Svaki put uživam u tome o čemu on priča, o ljubavi, o životu - priznaje Petar.

Postoji ta neka glupa glupa predrasuda da je ljubav ženska tema, to nije ženska tema, to je ljudska tema - objašnjava Bruno Šimleša.

 

Razgovaralo se o međuljudskim odnosima, o razvijanju ljubavi prema samome sebi, zakonima privlačnosti, ali i najčešćim zabludama vezano za ljubav.

Od toga da ljudi miješaju ljubav i zaljubljenost pa misle da kada misle da je njihov partner savršen i da je sve genijalno, da je on odgovor na sva njihova pitanja, to nije ljubav, to može biti zaljubljenost i u zaljubljenosti treba uživati, ona je divan osjećaj koji govori da je sve lijepo, ali ne smijemo vjerovati svojim zaključcima jer smo glupi ko stup. - upozorava popularni autor.

O svemu tome autor progovara i u knjizi Ljubavologija, koja i nakon pet godina nalazi put do čitatelja.

Uvijek mi je zanimljivo nešto novo o ljudskim odnosima, o ljubavi, zanimljivo, volim njegove knjige i način razmišljanja - kaže Nevena.

Iako je ljubav neiscrpna tema, iz pera popularnog autora uskoro bi moglo izaći nešto pomalo drukčije. Priprema knjigu o zdravlju sa savjetima kako pomoći samom sebi u ozdravljenju te kako se odnositi prema bolesnima.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.