Hrvatski radio

Radio Zadar

Lončar predlaže prometnu lepezu: četiri trake do Zadar 1, spoj na Ražanac...

08.02.2022.

13:14

Autor: Filip Matijević

Jadranska magistrala

Jadranska magistrala

Foto: Dino Stanin / Pixsell

Prilikom nedavnog boravka ministra prometa Olega Butkovića u Zadarskoj županiji dogovorena je izgradnja četverotračne brze ceste od ulaza na autocestu Zadar 1 do grada Zadra. Načelnik općine Poličnik, koji često naglašava problem prometa na tom dijelu Jadranske magistrale, predlaže da se u sklopu te investicije učini mnogo opsežnije prometno rješenje.

Zimi 15 tisuća, a ljeti i više od 30 tisuća vozila prolazi dionicom Jadranske magistrale od Murvice do Zadra. Gužva postaju sve češće, a načelnik općine Poličnik Davor Lončar uputio je nadležnom ministarstvu i Hrvatskim cestama prijedlog kako najjednostavnije i najjeftinije riješiti problem prometnih gužvi. 

Predložio sam da krenu u projektiranje nastavka četverotračne ceste od Zadra, odnosno Crnog, do izlaza na autocestu Zadar 1. Važno je istaknuti da je na dionici od Crnog do zone Grabi više od 90 posto potrebnog terena u vlasništvu Republike Hrvatske. Tom budućom četverotračnom cestom bi se riješio ovaj prometni čep i gorući problem.

Davor Lončar, načelnik Poličnika

Lončar se nada i obuhvatnijem prometnom rješenju koje bi tijekom turističke sezone rasteretilo Zadar:


U tom dijelu bi se onda projektiralo i novo križanje u Murvici i kod tzv. Karaule i kod Metroa. Predlažem da se projektira dodatan cestovni pravac od Karaule na izlaz na cestu Zadar - Ražanac. Time bi se rasteretio i grad Zadar, a kod Karaule bi se kroz zonu Crno izašlo na Babindub, na Zadar 2, Gaženicu, Zračnu luku Zadar...


Čitav razgovor s načelnikom Poličnika Davorom Lončarem poslušajte U objektivu u četvrtak.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.