Hrvatski radio

Radio Zadar

Lonely Planet preporučuje zadarsko otočje kao jednu od 9 najboljih svjetskih destinacija za ljubitelje veslanja na dasci

09.02.2022.

13:24

Autor: HRT Radio Zadar

Veslanje na dasci

Veslanje na dasci

Foto: Srecko Niketic / Pixsell, ilustracija

Jedna od vodećih svjetskih travel platforma i specijalizirani medij za putovanja Lonely Planet u članku u popularnoj kategoriji Stories (Priče) preporučuje zadarski arhipelag kao jednu od 9 najboljih svjetskih lokacija za veslanje na dasci.


lonely planet poznata je globalna putnička platforma koju mjesečno posjeti 11,5 milijuna jedinstvenih korisnika, a njihova web stranica bilježi oko 32 milijuna mjesečnih pregleda. S više od 12,5 milijuna pratitelja na društvenim mrežama predstavljaju jedan od najznačajnijih travel medija na kojima korisnici traže inspiraciju za putovanje.


U članku koji je dostupan na linku https://www.lonelyplanet.com/articles/best-destinations-long-distance-sup-adventures naglašava se kako malo mjesta u Europi ima tako dobre uvjete za SUP avanture koje pruža netaknuto zadarsko otočje. Također se ističe i kulturno-povijesni element koji nudi grad Zadar ali i tradicionalna jela bazirana na lokalno uzgojenim namirnicama.


Direktorica TZ Zadarske županije Mihaela Kadija tim je povodom izjavila: „U razdoblju oporavka industrije putovanja ovo je sjajna prigoda za podizanje vidljivosti brenda Regije Zadar, čija je osnova zahvaljujući bogatoj i raznovrsnoj ponudi destinacije upravo aktivan odmor za aktivne goste.“ Također je izrazila zadovoljstvo i činjenicom kako je članak objavljen baš u vrijeme kada veliki dio turista planira svoj željno očekivani odmor.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.