Hrvatski radio

Radio Zadar

Longin: Nema žrtava, nema štete, Plenković zvao minutu iza potresa

01.11.2020.

18:01

Autor: rzd

Foto/ Zadarska županija

Foto/ Zadarska županija

Foto: - / -

Župan Longin sastao se u Starigradu s načelnikom općine Krstom Ramićem kako bi utvrdili ima li stradanja i šteta nakon današnjeg potresa. Prema informacijama ovaj snažan potres koji se dogodio u srcu Velebita nije prouzročio teže posljedice.

Ubrzo nakon potresa magnitude 4,7 prema Richteru koji je iza 14 sati pogodio je šire područje Zadarske županije s epicentrom epicentar u blizini Starigrada - Paklenice, župan Božidar Longin, načelnik Stožera civilne zaštite Zadarske županije Šime Vicković i ravnatelja službe 112, Miroslav Andrić posjetili su Starigrad. 
Na sastanku s općinskim načelnikom Krstom Ramićem i lokalnim Stožerom civilne zaštite utvrđeno je da prema prvim informacijama, potres nije uzrokovao ljudske žrtve kao niti veću materijalnu štetu, ali je uznemirio stanovnike većeg dijela županije koji su tijekom dana učestalo nazivali nadležne službe. Sve službe su i dalje u punoj pripravnost kako bi bile spremne za potrebne intervencije.

Odgovorajući na novinarsko pitanje župan Longin je rekao kako mu se nakon trešnje zemlje učinilo da je središte potres u zapadnom dijelu županije. Stoga je nazvao načelnika općine koji se u tom trenutku nije javio jer bio na Velebitu gdje se na dubini od 10 km potres i dogodio.

Longin je također rekao : "Nema mjesta panici, sve je u redu! O svemu sam izvijestio premijera koji je minutu i pol nakon potresa zvao i raspitivao se o stanju. Od tada smo u četiri navrata razgovarali i upoznat je sa stanjem."

Krste Ramnić, načelnik općine Starigrad rekao je da je tih 10-tak sekundi bilo bučno i neugodno, ali da su se svi koji su bili na mjestu gdje su potres instrumenti locirali, vrlo brzo pribrali.

"Obilazimo teren, obišli smo vodovod, elektromrežu, sve javne ustanove, crkve i groblja i šteta nema." 

Ravnatelja službe 112, Miroslav Andrić naveo je da su nakon potresa imali 111 poziva građana koji su zvali službu, ali nisu prijavljivali štete.

Župan Longin u Starigradu

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.