Hrvatski radio

Radio Zadar

Longin uoči e-skupštine:Kreće kresanje plaća,naknada, manifestacija

08.04.2020.

11:37

Autor: tp

Longin uoči e-skupštine:Kreće kresanje plaća,naknada, manifestacija

Longin uoči e-skupštine:Kreće kresanje plaća,naknada, manifestacija

Foto: - / -

Uoči elektronske sjednice Županijske skupštine na kojoj će biti predložene krizne mjere, župan Božidar Longin, najavio je da će Zadarska županija svoj doprinos pomoći gospodarstvu dati kroz Izravne i neizravne mjere. Izravne mjere iznose 6 milijuna kuna, a neizravne oko 14 milijuna kuna.

Izravne mjere obuhvaćaju smanjenje i ukidanje naknada za koncesije na pomorskom dobru i naknada za navodnjavanje.

Od ostalih mjera tu je smanjenje plaća zaposlenicima u županiji i županijskihm ustanovama, te svima kojima županija osigurava plaće i to za 10 posto.  

Ukidaju se naknade u upravnim vijećima i nadzornim odborima, te trgovačkim društvima gdje je županija većinski vlasnik. Još ranije županijski su se vijećnici odrekli svojih županijskim naknada, koje idu za zadarsku bolnicu, odnosno za prijeko potrebnu opremu u suzbijanju širenja zaraze koronavirusom.

Župan Longin je najavio ukidanje financiranja svih udruga i ustanova po raspisanim po javnim natječajima kao i obustavu plaćanja za razne sportske i turističke manifestacije te smanjenje ili ukudanje drugi rashodi koji nisu nužni. 

Župan o kresanju zbog epidemije COVID-19

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.