Hrvatski radio

Radio Zadar

Lovački savez i Udruga maslinara uljepšali proslavu umirovljenici

15.12.2016.

17:27

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Lovačkom večerom nastavljen je program Adventa u Domu za starije i nemoćne Ivan Pavao II. Lovački savez Zadarske županije donirao je 25 kg mesa divlje svinje i jelena lopatara dok je Udruga maslinara i vinogradara Nadin donirala maslinovo ulje i vino vrhunske kvalitete.

U srijedu, 14. prosinca 2016. godine, u prostorijama Doma za starije i nemoćne osobe Ivan Pavao II u Donjim Biljanima, organiziran je susret Udruge maslinara i vinogradara Nadin koju je predstavljao predsjednik gospodin Tomislav Glavić i Lovačkog saveza Zadarske županije čiji predsjednik je gospodin Damir Perić. U ime klijenata Doma za starije i nemoćne osobe Ivan Pavao II prisutne je pozdravio gospodin Ljubomir Barešić.

Lovački savez Zadarske županije donirao je 25 kg mesa divlje svinje i jelena lopatara dok je Udruga maslinara i vinogradara Nadin donirala maslinovo ulje i vino vrhunske kvalitete.

Oduševio je muškat proizvodnje gospodina Tomislava Glavića. Gosti i klijenti uživali su u posebno pripremljenim delicijama, pašteti od fazana, suhim šljivama u panceti, gulašu od divljači sa domaćom tjesteninom i njokima, kotliću kojeg su za sve prisutne pripremili lovci, te u vrhunskim vinima kojeg su donijeli članovi Udruge maslinara i vinogradara Nadin. Udruga maslinara i vinogradara Nadin također je donijela i nagrađena maslinova ulja na degustaciju, te se u ugodnom društvu uz dobru hranu i kvalitetna vina druženje nastavilo do kasno u noć. Prisutne je pozdravio socijalni radnik u Ustanovi, Ivan Tomić.

Dom Ivan Pavao II otvorio je svoja vrata prvog kolovoza 2016. godine. Smješten je u Zadarskom zaleđu na 20-ak hektara zemljišta sa stoljetnim maslinikom i vlastitim ekološkim vrtom. Cilj nam je provoditi „koncept uspješnog starenja“ za osobe treće životne dobi.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.