Hrvatski radio

Radio Zadar

Lovri Mesniću optužnica u kolovozu

21.06.2013.

14:01

Autor: Vladimir Šetka

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru ovih je dana zaprimilo toksikološki nalaz Lovre Mesnića (20), koji je potkraj ožujka u obiteljskoj kući na Bokanjcu ubio majku i baku.

Jesu li u njegovoj krvi forenzičari MUP-a pronašli opojna sredstva u tužiteljstvu ne žele otkrivati do podizanja optužnice, koja bi mogla biti napisana u kolovozu. Za sada je samo poznato da u trenutku ubojstva nije bio pijan.

Kako mu ovih dana istječe istražni zatvor, tužiteljstvo će najvjerojatnije tražiti produljenje pritvora. U međuvremenu je obavljeno i kombinirano psihijatrijsko-psihološko vještačenje, o čijem će nalazu dobrim dijelom ovisiti i kvalifikacija djela u optužnici. Ubojica se od uhićenja nalazi u zagrebačkoj Bolnici za osobe lišene slobode.

Do podizanja optužnice, tužitelj bi Mesnića, ovisno o njegovoj raspravnoj sposobnosti, trebao još jednom ispitati u nazočnosti odvjetnika i liječnika.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.