Hrvatski radio

Radio Zadar

Lučica Kožino - započeli pripremni radovi za izradu projektne dokumentacije

25.02.2020.

10:07

Autor: HRT Radio Zadar / Grad Zadar

foto: izvor Grad Zadar

foto: izvor Grad Zadar

Foto: - / -

Grad Zadar pokrenuo je projekt aglomeracije Zadar-Petrčane za poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture.

Obuhvat projekta se proteže od Crvenih kuća, Bilog Briga, Bokanjca preko Dikla, Kožina i Petrčana kojim će se riješiti infrastruktura i to ne samo odvodnje, već ceste i rasvjete. U sklopu radova nadovezat će se i na izgradnju obalne šetnice u Kožinu i lučice u Kožinu za komunalni vez domicilnog stanovništva.

Za izradu projektne dokumentacije za izgradnju luke otvorene za javni promet lokalnog značaja u Kožinu angažirana je tvrtka Obala Split.

Izradi projektne dokumentacije za komunalne vezove (vezovi za brodice domicilnog stanovništva) pristupilo se terenskim radom na planiranoj lokaciji lučice Kožino.

U akvatorijalnom dijelu izvršeni su istražni radovi s ciljem utvrđivanja načelnih karakteristika morskog dna. Radovi su obavljeni penetracijskim ručnim sondama na trideset pozicija.

Tvrtka Teodolit d.o.o. iz Zadra izradila je geodetsko-hidrografsku podlogu za predmetni obuhvat lučice, a što je sve preduvjet za izradu projekta buduće lučice - objavljeno je na mrežnim stranicama Grada Zadra.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.