Hrvatski radio

Radio Zadar

Lučka kapetanija Zadar po izrazito gustoj magli prevezla trudnicu iz Preka

19.02.2019.

10:54

Autor: HRT Radio Zadar

Dino Stanin/PIXSELL/Ilustracija

Dino Stanin/PIXSELL/Ilustracija

Foto: - / -

Službenici Lučke kapetanije Zadar noćas su po izrazito gustoj magli na moru uspješno i u vrlo kratkom vremenu obavili hitan medicinski transport (MEDICO) pacijentice sa otoka Ugljana u Zadar .

Akcija hitnog medicinskog transporta poduzeta je u koordinaciji Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka), čiji službenici su noćas, 19. veljače u 01.00h zaprimili poziv dežurne liječnice iz mjesta Preko na otoku Ugljanu, o potrebi organiziranja hitnog medicinskog transporta pacijentice u visokom stupnju trudnoće, M.K. (rođena 1998. godine), državljanka Republike Hrvatske. 

Obavijest o zahtjevu za MEDICO transport iz MRCC Rijeka proslijeđena je u Lučku kapetaniju Zadar čiji službenici su, unatoč izrazito gustoj magli na moru, u 01.20h isplovili iz Luke Gaženica prema mjestu Preko spasilačkom brodicom, na koju su prethodno organizirali ukrcaj liječničke pratnje. 

Ukrcaj pacijentice na spasilačku brodicu LK Zadar obavljen je u Preku u 01.45h, nakon čega je pacijentica u liječničkoj pratnji prevezena u Gaženicu, kamo su pristali u 02.10h, kada su u daljnje medicinsko postupanje pacijenticu preuzeli djelatnici Hitne medicinske pomoći Zadar, čime je ova akcije uspješno okončana.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.