Hrvatski radio

Radio Zadar

Luka Gaženica u najprestižnijem izboru za najbolju svjetsku luku

23.08.2019.

13:52

Autor: Radio Zadar

Luka Gaženica u najprestižnijem izboru za najbolju svjetsku luku

Luka Gaženica u najprestižnijem izboru za najbolju svjetsku luku

Foto: - / -

Vodeći svjetski operator luka za kružna putovanja, GPH, nominirao je zadarsku luku za kružna putovanja u kategoriji „Luka godine“ kojom se nagrađuju lučke uprave/kruzing kompanije koji su u upravljanju lukom za kružna putovanja postigli najveći napredak u posljednjih godinu dana.

Ove godine finalisti su i luke OldenLoen u Norveškoj te Yokohama u Japanu. Ovo je veliko priznanje za Lučku upravu Zadar i koncesionara Zadar International Port Operations (ZIPO), odnosno Global Ports Holding (GPH). Ravnatelj Lučke uprave Zadar Robert Škifić: Već sada, u prvoj godini suradnje s GPH-om i ZIPO-om vidimo jako dobre rezultate. Ulazak u finale, gdje se uz nas nalaze još samo dvije svjetske luke, dovoljno govori o našem zajedničkom uspjehu. Uvjereni smo da će u narednim godinama ova suradnja biti sve bolja i bolja i da će Zadar u što skorije vrijeme zauzeti mjesto koje mu i pripada u kruzerskom biznisu.

Pobjednik izbora bit će proglašen 11. rujna 2019. u Hamburgu na najvećem sajmu industrije kružnih putovanja Seatrade Europe 2019. Na tome će sajmu zajedničkim snagama Zadar i Zadarsku županiju predstavljati i promovirati Lučka uprava Zadar, ZIPO i GPH, Turističke zajednice grada Zadra i Zadarske županije te Zračna luka Zadar. Cilj je kroz odličnu suradnju promovirati Zadar i Zadarsku županiju te privući još više gostiju u najbolju luku na Jadranu, a uskoro možda i u svijetu.

Nagrada Seatrade Cruise Awards dodjeljuje se više od deset godina najizvrsnijim primjerima i praksama unutar industrije kružnih putovanja. Svake se godine u ovaj izbor prijavi više stotina luka, tako da je sam ulazak u finale ogroman uspjeh.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.