Hrvatski radio

Radio Zadar

Luka i igara - Sajam lokalnih proizvoda

17.07.2016.

10:30

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Javna ustanova Park prirode Vransko jezero treću godinu zaredom organizira Sajam lokalnih proizvoda pod nazivom "Luka i igara". Sajam će se održati s početkom u 18 sati na vidikovcu i infocentru Kamenjak, prepoznatoj turističkoj destinaciji odakle s pruža nezaboravan pogled na cijelo Vransko jezero.

Organizator kroz sajam želi unaprijediti i bolje povezati lokalne poljoprivredne proizvođače, promovirati tradicijske kulturne baštine područja te unaprijediti promociju i plasiranja autohtonih proizvoda. 

Sajam "Luka i igara" je izložbeno-prodajnog karaktera na kojem će OPG-ovi iz područja Parka prirode Vransko jezero i okolice kroz prigodan program upoznati posjetitelje s načinom pripreme i pečenja prisnaca - autohtonog specijaliteta Bukovice i Ravnih kotara i kruha ispod peke, uz degustaciju i bogatu ponudu lokalnih poljoprivrednih proizvoda (luk, kapula, bajami, krumpir, slanutak, jari grah, bob, smokve, ovčji i kozji sir, panceta, brašno, vino, med, ulje, rakije, likeri, eterična ulja...). 

Uz prezentaciju i natjecanje u tradicijskoj vještini pletenja pletenica luka i kapule, KUD Vrana predstavit će tradicijske plesove i pjesme ovog kraja. Za cjelokupnu dobru atmosferu, uz domaće vino i hranu, pobrinut će se band Škabelin iz Sv. Filip i Jakova. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.