Hrvatski radio

Radio Zadar

Lustig o Holokaustu

09.10.2013.

08:16

Autor: sjm

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Grad Zadar u suradnji s Udrugom Festival židovskog filma priređuje jednodnevni obrazovni program čiji cilj je približiti djeci i mladima tragediju Holokausta.

 

Program obuhvaća projekciju dugometražnog igranog filma Nadarena djeca te predavanje Branka Lustiga, počasnog predsjednika Festivala, dvostrukog dobitnika Oskara i čovjeka koji je preživio Holokaust. Početak je u 9 sati u Kazalištu lutaka Zadar.


Film Nadarena djeca, redatelja Markusa Rosenmüllera, snimljen je 2011. godine, a donosi priču o glazbeno iznimno nadarenoj djeci koja razvijaju duboko prijateljstvo bez obzira na njihove religiozne i nacionalne različitosti. Protagonisti filma, židovska djeca Larissa i Abrascha, te mlada Njemica Hanna, žive u ukrajinskoj Poltavi i dijele zajedničku strast: glazbu. No, kada 1941. Drugi svjetski rat dođe i do Sovjetskog Saveza, njihov svijet okreće se naglavačke.
Film je ove godine prikazan na dva Edukacijska jutra - u sklopu Festivala tolerancije Zagreb kada je proglašen za najbolji igrani film, te Festivala tolerancije Rijeka.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.