Hrvatski radio

Radio Zadar

Mađar sakrio brod koji je trebao "na bubanj" zbog stečaja tvrtke

11.11.2021.

09:28

Autor: rzd

Mađar sakrio brod koji je trebao "na bubanj" zbog stečaja tvrtke

Mađar sakrio brod koji je trebao "na bubanj" zbog stečaja tvrtke

Foto: - / -

Policija sumnjiči 34-godišnjeg mađarskog državljana da je kao vlasnik i direktor trgovačkog društva sa sjedištem u Zadru skrio plovilo registrirano na tvrtku u stečaju i tako je onemogućio naplatu potraživanja iz stečajne mase te oštetio Ministarstvo financija i vjerovnike za oko 170.000,00 kuna.

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije dovršili su kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjim mađarskim državljaninom, kojeg se sumnjiči da je počinio kazneno djelo Prouzročenje stečaja. Kao vlasnik i direktor trgovačkog društva sa sjedištem u Zadru, znajući da je račun društva trajno blokiran te da društvo ne može podmiriti obveze prema vjerovnicima, plovilo koje je bilo registrirano na tvrtku je odvezao na nepoznatu adresu. Tako je onemogućio naplatu potraživanja iz imovine iz stečajne mase te oštetio Ministarstvo financija i ostale vjerovnike za oko 170.000,00 kuna.

Protiv 34-godišnjeg Mađara državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.