Hrvatski radio

Radio Zadar

Maestro Repušić sa ponajboljim svjetskim zborom u Hrvatskoj

01.02.2019.

10:22

Autor: M.S.

Maestro Repušić sa ponajboljim svjetskim zborom u Hrvatskoj

Maestro Repušić sa ponajboljim svjetskim zborom u Hrvatskoj

Foto: - / -

Jedan od ponajboljih njemačkih orkestara i jedan od ponajboljih svjetskih zborova 2.veljače nastupaju u zagrebačkom 'Lisinskom'. Naime, zadarski dirigent i voditelj zadarskog komornog orkestra Ivan Repušić će sa 'svojim' orkestrom predstaviti program 'Fuoco di Gioia' ('Vatromet radosti').


 Trenutačno taj program, uz Zbor Bavarskoga radija, snima na nosač zvuka za nakladničku kuću BR Klassik, a samo dan nakon zagrebačkoga gostovanja, izvest će ga u glasovitoj Herkulessaal u Münchenu.

 Zborsku i orkestralnu opernu senzaciju kakvu domaća publika ne pamti čine zborovi i predigre iz opera Wagnera, Verdija, Puccinija, Borodina… Sto pedeset izvrsnih njemačkih glazbenika na pozornici, pod vodstvom našeg dirigenta, priprema pravu glazbenu gozbu s djelima Lohengrin, Tannhäuser, Sicilijanske večernje, Otello, Turandot, Butterfly, Knez Igor…

 Veliki miljenik domaće i svjetske publike, Maestro Repušić poznat je po vedrom duhu i strastvenom pristupu glazbenim djelima. Veliki je promotor hrvatske glazbe u svijetu pa se tako često na programima koncerata pod njegovim ravnanjem nalaze djela istaknutih hrvatskih skladatelja. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada.

Lisinski će tako zahvaljujući Ivanu Repušiću ponovno biti središte koncertnog života Europe.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.