Hrvatski radio

Radio Zadar

"Magična močvara" spojila znanost i umjetnost

21.05.2018.

14:29

Autor: I. Matešić

foto: I.Matešić

foto: I.Matešić

Foto: - / -

U Odjelu Muzeja grada Zadra pogledajte kako se prirodno bogatstvo jednog parka prirode pretočilo u inspirativna djela. Otvorena je izložba učeničkih radova pod nazivom ,,Magična močvara'', možete je pogledati do 27. svibnja.

Povodom obilježavanja Dana Natura, Međunarodnog dana biološke raznolikosti, Dana zaštite prirode te Europskog dana parkova, u Muzeju grada Zadra otvorena je izložba učeničkih radova pod nazivom ,,Magična močvara''. Evo što su rekli ravnateljica škole za primijenjenu umjetnost i dizajn, Marijana Bakmaz te ravnatelj Parka prirode Vransko jezero, Danijel Katičin : 
Marijana Bakmaz: Škola primijenjene umjetnosti i dizajna u suradnji sa parkom Prirode Vransko jezero odlučila je predstaviti radove učenika na temu biološke raznolikosti parka Prirode Vransko jezero. Potreba je nastala iz tog nekakvog cilja da se učenike educira o važnosti očuvanja okoliša, bioraznolikosti i važnosti močvara.

Danijel Katičin: Nama je cilj promovirati važnost močvare kao staništa koje moramo sačuvati ukoliko želimo dobro i ljudima i svim živim vrstama. Dakle park Prirode Vransko jezero, Javna ustanova ima svoj koncept posjećivanja gdje se naše upravljanje posjetiteljima se bazira upravo na stručnim i edukativnim vođenjima i radionicama.

 

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.