Hrvatski radio

Radio Zadar

"Magistra ludi" - izložba u MAS-u

16.03.2018.

11:51

Autor: HRT centar Zadar

"Magistra ludi" - izložba u MAS-u

"Magistra ludi" - izložba u MAS-u

Foto: - / -

Muzej antičkog stakla najavljuje izložbu „Magistra ludi“, keramičarke i kiparice, Đurđice Horvat. Izložba će biti otvorena u velikoj izložbenoj dvorani Muzeja antičkog stakla u Zadru, večeras u 19 sati.

Višestruko nagrađivana kiparica i keramičarka, Đurđica Horvat kiparstvo je diplomirala na autorskoj umjetničkoj školi AGORA, u klasi akademskog kipara Ivana Kožarića. Izlagala je na više od dvadeset samostalnih i na mnogim skupnim žiriranim i međunarodnim izložbama, te sudjelovala na brojnim likovnim kolonijama. 

Izložbom „Magistra ludi“ autorica se publici predstavlja radovima nastalim u tehnici fuzije stakla.

Đurđica Horvat i njen susret s medijem stakla, jasno nam daju do znanja kako je riječ o osobi koja je odavno nadišla puku refleksiju. Stoga i način na koji  oblikuje i interpretira aktove, u sebi ne nosi ništa inflatorno, već viđeno. Posve je to svjež  pogled na susret fragilnosti i čvrstoće ženstvenosti, amalgam koji nas istovremeno vraća u prapovijest i intuitivno sluti što će tek zbiti. (Tihomir Oremović)

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.