Hrvatski radio

Radio Zadar

Maknuta ograda s Pozdrava Suncu, a popravljen i rukohvat na Mostu

21.02.2020.

13:12

Autor: Grad Zadar

Foto/ Grad Zadar

Foto/ Grad Zadar

Foto: - / -

Sve u vandalskom činu oštećene panel ploče poznate zadarske urbane instalacije Pozdrav Suncu zamijenjene su te je uklonjena i zaštitna ograda pa sada građani i turisti ponovno mogu imati potpun doživljaj atrakcije.

Kao što je poznato, kako bi ubrzali proces sanacije oštećenih panela, UO za komunalne djelatnosti, odmah je nakon oštećenja Pozdrava suncu, objavio javni natječaj za sanaciju. S obzirom da se nitko nije javio na natječaj sanacija je odrađena temeljem starog, a potom i novog četverogodišnjeg ugovora s tvrtkom Marex elekrostroj  d.o.o. u skladu s ugovorom i pravilima Zakona o javnoj nabavi. Iz tog razloga sanacija je trajala nešto duže, izvijestio je UO za komunalne djelatnosti Grada Zadra.

Također, tijekom jutra postavljeni su novi segmenti rukohvata na mostu koji je nastradao u olujnom nevremenu prošlog ljeta. Nakon bezuspješne potrage ronioca u više navrata u uvali Jazine ugovoreni izvođač Marex izradio je nove segmente u skladu sa specifikacijama iz  ugovora održavanja gradske opreme.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.