Hrvatski radio

Radio Zadar

Mali ribolov uskoro će postati kulturno dobro

18.03.2016.

11:52

Autor: Ante Kolanović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Hrvatska europarlamentarka Marijana Petir potvrdila nam je informaciju da je Ministarstvo kulture pokrenulo proceduru kako bi se mali obalni ribolov proglasio kulturnim dobrom. Prije nekoliko tjedana poslala im je mail na koji je danas dobila potvrdni odgovor.

Mali obalni ribolov, od kojega je najviše koristi imalo otočno i priobalno stanovništvo, uskoro će postati zaštićena kategorija. Zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir nam je potvrdila da je dobila i službeni elektronički dopis iz Ministarstva kulture u kojem je pomoćnik ministra Davor Trupković obavještava da je procedura proglašavanja malog obalnog ribolova pokrenuta. Koliko će postupak trajati, još nije poznato ali je jasno da je to prvi korak u vraćanju prava otočanima i obalnom stanovništvu. Podsjećamo, nakon što je mali obalni ribolov stavljen u gospodarsku kategoriju, bez dozvola za bacanje mreža ostalo je desetak tisuća stanovnika hrvatskih otoka i obale.  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.